Şi-a făcut cel mai frumos cadou de ziua lui: Luca Tatomir – în optimile de finală ale Vitality Open Tour!

Jianu, Manda, Jecan, Frunză şi Manole merg şi ei mai departe!
Vasile Antonescu a fost eliminat din turneu şi la simplu
Luncanu şi Creţu au abandonat din cauza problemelor medicale!

Şi a fost ziua a treia a Vitality Open Tour, ediţia 2019, competiţie de 15.000 de dolari care se dispută în Primul Oraş Regal al ţării, la Baza Tenis Club de pe strada Barajului!… Astăzi am avut plăcuta surpriză să vedem tribuna plină la meciul dintre noua speranţă a tenisului masculin românesc, Filip Jianu şi Bogdan Ionuţ Apostol. Semifinalist în acest an la Australian Open şi câştigător săptămâna trecută la Piteşti, la Comesad BCR Open Tour, tânărul Jianu, cel care nu a împlinit încă 18 ani, a impresionat prin jocul modern etalat, varietatea loviturilor şi intensitatea acestora, reuşind să se impună în minimum de seturi în faţa unui adversar valoros.

Partida cea mai disputată a zilei de miercuri a fost duelul dintre Luca George Tatomir şi Ştefan Palosi. Şi spunem aceasta pentru că s-a luptat – şi credeţi-ne, nu exagerăm deloc! – până la ultima picătură de energie, punct cu punct, minge cu minge, polul de interes din întreaga bază mutându-se pe Terenul nr. 2, acolo unde cei doi gladiatori îşi administrau lovituri care mai de care mai aplaudate de către publicul cunoscător de la Curtea de Argeş. Dacă primul set a fost adjudecat la mare luptă de Tatomir, cel care astăzi a împlinit 24 ani, în setul secund, Palosi s-a trezit din pumni, a echilibrat meciul şi, la scorul de 5-5, şi-a făcut serviciul, după o sarabandă de break-uri/rebreak-uri. Pus sub presiune, Luca a greşit mai mult, şi-a pierdut serviciul, iar partida a intrat în prelungiri, după ce Ştefan a reuşit un nou break şi s-a impus cu 7-5. Debutul setului trei i-a aparţinut lui Palosi, care a reuşit să câştige două game-uri, însă Tatomir a revenit incredibil cu o serie de patru jocuri câştigate, ceea ce l-a scos pe adversar din sărite. „Fă-i cadou trei game-uri, deşteptuleee!…”, a strigat Ştefan, lovind cu sete într-o minge direct în bannerele de pe marginea terenului. Surprinzător, de la 4-2 pentru Tatomir s-a ajuns la 4-4, cu Palosi care dădea impresia că a revenit în joc şi se află la conducerea partidei. A fost doar un foc de paie: sărbătoritul zilei a făcut un nou break pentru 5-4 şi a servit pentru închiderea partidei, chiar dacă Ştefan s-a agăţat ca scaiul şi a pierdut jocul la avantaje! A fost poate cel mai frumos meci al zilei, care i-a stors de energie pe cei doi tenismeni ce nu s-au menajat deloc: ambii au folosit cele mai bune lovituri din bagajul tehnico-tactic, însă Tatomir a fost mai calm, şi-a dozat mai bine efortul, iar victoria sa este una meritată. Astfel, a reuşit să-şi facă poate cel mai frumos cadou la împlinirea vârstei de 24 ani!…

Meciurile zilei au debutat la ora 10.00, iar rezultatele complete au fost acestea: Oleg Prihodko – Bogdan Borza 6-3, 6-1; Filip Cristian Jianu [7] – Bogdan Ionuţ Apostol 6-4, 6-3; Hernan Casanova [1] – Cezar Creţu 6-2, 1-0 şi retragere (românul nostru a pornit ca din tun, a făcut break în primul game, şi-a făcut serviciul, a avut două şanse să ajungă la 3-0, însă de la 2-1, doar argentinianul a mai fost pe teren); Călin Manda – Boris Butulija 6-0, 6-4 (victorie clară pentru piteşteanul nostru, care a etalat un joc solid în faţa unui adversar deloc uşor); Nicolae Frunză [4] – Dan Alexandru Tomescu 6-2, 7-6(4); Mikhail Korovin – Vasile Antonescu 7-5, 6-0 (după înfrângerea de marţi, de la dublu, Antonescu a trebuit să se recunoască învins şi astăzi şi să părăsească turneul de la Curtea de Argeş, pe care l-a câştigat doi ani la rând, în 2017 la simplu şi anul trecut la dublu, alături de Mircea Alexandru Jecan, partenerul său şi din acest an); Alexandru Vasile Manole – Petru-Alexandru Luncanu 6-2, 3-0 şi retragere (Luncanu a cerut time out medical în primul set, la scorul de 4-2 pentru adversar, a încercat să continue, însă a fost nevoit să se retragă în setul secund); Mircea-Alexandru Jecan [8] – Adrian Barbu 6-4, 6-2; Bogdan Pavel – Nini Gabriel Dică 4-6, 7-6(4), 6-3; Radu Mihai Papoe – Matei Adrian Georgescu 6-1, 6-2; Luca George Tatomir – Ştefan Palosi 7-5, 5-7, 6-4; Alexandar Lazarov [3] – Luca Prevosto 6-1, 6-2 şi Facundo Juarez – Alessandro Petrone [2] 7-6(4), 6-2. În ultima optime de finală din competiţia de dublu, dublul ruso-ucrainean Mikhail Korovin/Oleg Prihodko [2] s-a impus în faţa cuplului român Bogdan Ionuţ Apostol/Ioan Luca Vidan în trei seturi, scor 6-7(6), 6-3, 10-1.

Joi, de la ora 10.00, sunt programate următoarele partide: Alexandru Vasile Manole – Gabriel Donev, Călin Manda – Facundo Juarez, Nicholas David Ionel – Nicolae Frunză [4], Filip Cristian Jianu [7] – Radu Mihai Papoe, Hernan Casanova [1] – Oleg Prihodko, Mircea-Alexandru Jecan [8] – Mikhail Korovin, Alexandar Lazarov [3] – Bogdan Pavel şi Luca George Tatomir – Simone Roncalli [5], toate în optimile de finală la simplu. Ziua va continua cu cele patru meciuri din sferturile de finală ale competiţiei de dublu, după următorul program: Nicolae Frunză/Nicholas David Ionel – Mikhail Korovin/Oleg Prihodko [2]; Alexandru Vasile Manole/Bogdan Pavel – Matei Adrian Georgescu/Mihai Răzvan Marinescu; Hernan Casanova/Facundo Juarez [3] – Petru-Alexandru Luncanu/Ştefan Palosi şi Alexandar Lazarov/Călin Manda – Alexander Donski/Maksim Tikhomirov [4]. Ceea ce este foarte clar la prima vedere este faptul că vom avea o echipă pur românească în semifinale. Vom reveni cu amănunte la momentul potrivit!

Organizatorul VITALITY OPEN TOUR este Tenis Club Curtea de Argeş. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker Romania. Sponsorii ediţiei 2019 sunt: Păstrăvăria Brătioara, Vodafone, Steinel, Euro Tehno Group, Karcher, Annabella, Râureni, Hotel Posada, Consiliul Local Curtea de Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş. Parteneri media: Radio Argeş Expres şi Ziarul Argeş Expres. Promotorul turneului este SCG – Smart Corporation Group.