Vitality Open Tour, ziua a IV-a: şase români eliminaţi în optimile de finală!

# Jecan, Frunză şi Papoe au reuşit calificarea în sferturi
# Roncalli şi Lazarov au obţinut victorii clare
# O pereche românească va juca finala de dublu

Astăzi, de la ora 10.00, au fost programate partidele contând pentru optimile de finală ale probei de simplu din cadrul Vitality Open Tour 2019, turneu dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari care se dispută în aceste zile pe cele 4 terenuri din cadrul Bazei Tenis Club Curtea de Argeş. Dramatismul a fost la el acasă de la primele schimburi de mingi, iar în meciul dintre bulgarul Donev şi românul Manole, vecinul de la sud de Dunăre a reuşit să-şi adjudece la mare luptă primul set. În actul secund, pe fondul instalării caniculei, Manole a cedat iniţiativa, iar adversarul său a câştigat cu 6-2, pentru accederea în sferturi. În alt meci, fav. nr. 1, argentinianul Casanova nu s-a întrebuinţat prea tare în disputa cu ucraineanul Prihodko, cel care a reuşit să supravieţuiască doar în primul set, pe care l-a pierdut la „mustaţă”. În al doilea, doar reprezentantul tangoului a fost pe teren şi nu a mai stat la discuţii cu slavul. Favoritul nr. 4, Frunză, a avut de tras din greu cu Ionel, de care a trecut în 3 seturi foarte disputate, cu toate că-şi adjudecase primul act la zero. Cei doi adversari făceau, de altfel, şi pereche în proba de dublu, dar joi s-au retras din faţa fav. nr. 2, Mikhail Korovin/Oleg Prihodko, fapt care a trimis cuplul ruso-bulgar în semifinala de vineri. Duelul tinerilor Radu Mihai Papoe şi Filip Cristian Jianu a fost câştigat de primul, acesta reuşind să-l elimine pe câştigătorul BCR Comesad Open de la Piteşti, turneu ce s-a jucat săptămâna trecută. Jianu nu a vrut să rişte şi, în condiţiile de căldură extremă de la miezul zilei, s-a retras la scorul de 6-4, 4-3 pentru adversar. Lui Jecan îi merge bine la simplu şi a avansat fără probleme în sferturi în faţa Korovin, victorie obţinută în minimum de seturi. Şi fav. nr. 3, bulgarul Lazarov, a făcut instrucţie cu românul Pavel, căruia nu i-a acordat şansa să ia decât 4 game-uri în tot meciul!

Şi am ajuns la meciurile în care aşteptam o confirmare şi producerea unei surprize. Din păcate pentru românii prezenţi la Baza Tenis Club, aşteptările le-au fost înşelate. Pentru că este român, argeşean şi a fost o promisiune care – din păcate – nu a confirmat până în prezent, Călin Manda a fost încurajat de o tribună întreagă în meciul cu argentinianul Facundo Juarez. Încă de la primele schimburi de mingi, ambii jucători au fost deranjaţi de starea Centralului, care prezenta unele denivelări, dar şi de căldura ce cu greu a putut fi combătută chiar şi de spectatori, dărămite de sportivi… Pe fondul jocului care nu îi ieşea, Manda a solicitat time out medical, acuzând stări de rău, la scorul de 4-3 pentru adversar. După ce a primit asistenţa de specialitate, piteşteanul a revenit în joc, însă a pierdut la tie-break primul act. În setul secund a dat semne de revenire, l-a câştigat, a condus în decisiv cu 3-1, dar argentinanul a apăsat pedala de acceleraţie şi a încheiat victorios meciul după 2 ore şi 26 de minute, spre dezamăgirea spectatorilor care şi-au văzut năruite speranţele de a-l vedea pe Manda în sferturile de finală de vineri.

Cât despre meciul dintre Tatomir şi Roncalli, sunt puţine de spus. Italianul nu i-a dat nici măcar o şansă masivului nostru jucător, pe care l-a surprins cu jocul complet pe care l-a abordat. De altfel, Tatomir, un jucător spectaculos ce joacă foarte mult rever slice şi are o încheietură bună, a dorit să-şi facă jocul de regularitate cu care şi-a obişnuit fanii. A reuşit câteva stopuri de efect sau retururi cu tuşa, însă Roncalli a fost de-a dreptul robotic: a pus în teren aproape tot, a profitat de orice greşeală a lui Tatomir şi l-a surprins pe acesta prin viteza debordantă cu care a jucat fiecare punct!

Rezultatele complete ale optimilor de finală la simplu au fost acestea: Gabriel Donev – Alexandru Vasile Manole 6-4, 6-2; Facundo Juarez – Călin Manda 7-6(4), 4-6, 6-4, Nicolae Frunză [4] – Nicholas David Ionel 6-0, 3-6, 7-6(4); Radu Mihai Papoe – Filip Cristian Jianu [7] 6-4, 4-3 şi retragere; Hernan Casanova [1] – Oleg Prihodko 7-5, 6-1, Mircea-Alexandru Jecan [8] – Mikhail Korovin 6-4, 6-3, Alexandar Lazarov [3] – Bogdan Pavel 6-4, 6-0 şi Simone Roncalli [5] – Luca George Tatomir 6-1, 6-2.

Ziua a continuat cu sferturile de finală ale competiţiei de dublu, după următorul program: Nicolae Frunză/Nicholas David Ionel – Mikhail Korovin/Oleg Prihodko [2], abandon din partea românilor; Alexandru Vasile Manole/Bogdan Pavel – Matei Adrian Georgescu/Mihai Răzvan Marinescu 6-2, 6-3; Petru-Alexandru Luncanu/Ştefan Palosi – Hernan Casanova/Facundo Juarez [3] 6-1, 6-3 şi Alexandar Lazarov/Călin Manda – Alexander Donski/Maksim Tikhomirov [4] 7-6(7), 6-4.

Vineri, 23 august, meciurile se vor juca de la ora 11.00. Programul este acesta: Hernan Casanova [1] – Gabriel Donev, Mircea-Alexandru Jecan [8] – Facundo Juarez, Radu Mihai Papoe – Nicolae Frunză [4] şi Alexandar Lazarov [3] – Simone Roncalli [5], toate în sferturile de finală la simplu şi Alexandru Vasile Manole/Bogdan Pavel – Petru-Alexandru Luncanu/Ştefan Palosi şi Alexandar Lazarov/Călin Manda – Mikhail Korovin/Oleg Prihodko [2], ambele în semifinale de dublu ale Vitality Open Tour 2019.

Organizatorul VITALITY OPEN TOUR este Tenis Club Curtea de Argeş. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker Romania. Sponsorii ediţiei 2019 sunt: Păstrăvăria Brătioara, Vodafone, Steinel, Euro Tehno Group, Karcher, Annabella, Râureni, Hotel Posada, Consiliul Local Curtea de Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş. Parteneri media: Radio Argeş Expres şi Ziarul Argeş Expres. Promotorul turneului este SCG – Smart Corporation Group.