Un român va juca finala de simplu la Vitality Open Tour 2019!

Finala de dublu dintre Petru-Alexandru Luncanu/Stefan Palosi şi Alexandar Lazarov/Călin Manda se dispută mâine, de la ora 17.00

Astăzi, de la ora 11.00, au avut loc meciurile programate în ziua a cincea la Vitality Open Tour 2019, turneu de 15.000 de dolari gazduit de Baza Tenis Club din Curtea de Argeş. S-a ajuns în faza sferturilor de finală la simplu şi a semifinalelor la dublu, adică şase meciuri în total. Patru dintre ele s-au jucat pe Terenul Central, iar celelalte două, pe Terenul 1. În primul meci al zilei, primul favorit, argentinanul Hernan Casanova, nu a avut nicio problemă cu bulgarul Gabriel Donev, de care a trecut cu un scor care nu mai lasă loc de prea multe comentarii: 6-2, 6-0. Mult mai disputată a fost partida dintre Mircea-Alexandru Jecan, fav. nr. 8 şi argentinianul Facundo Juarez, învingătorul din ziua precedentă al piteşteanului Călin Manda. Compatriotul lui Lionel Messi a reuşit să câştige primul set cu scorul de 6-4, însă în runda secundă a cedat fără drept de apel cu scorul de 1-6. Cu toate că s-a agăţat şi a luptat până la final, argentinianul a trebuit să se recunoască învins în setul decisiv cu scorul de 4-6, iar câştigătorul probei de dublu de anul trecut, Mircea-Alexandru Jecan, s-a calificat în careul de aşi al competiţiei. Mergem mai departe cu meciul dintre Nicolae Frunză, fav. nr. 4 şi Radu Mihai Papoe, cel care a reuşit un turneu foarte bun, dacă ne referim că a ajuns în sferturi de finală după ce a început turneul încă de luni, din calificări. Din păcate pentru tânărul jucător în vârstă de numai 17 ani, cel care a început practicarea tenisului de câmp la vârsta de 6 ani, adversarul a fost unul foarte valoros, care nu i-a lăsat vreo şansă. Frunză, component al echipe României de Cupa Davis, s-a impus la pas cu un dublu 6-1 şi se anunţă a fi unul dintre favoriţii câştigării titlului la simplu! În fine, în ultimul sfert de finală, bulgarul Alexander Lazarov, favoritul nr. 3 al Vitality Open Tour, i-a oferit o lecţie de tenis italianului Simone Roncalli, fav. nr. 5, cel care a ţinut pasul cu adversarul său doar în primul set, pe care l-a pierdut la tie-break, scor 6-7(0). În actul secund, vecinul de la sud de Dunăre s-a dezlănţuit şi i-a administrat un 6-1 lui Roncalli care ne scuteşte de comentarii suplimentare.

Partidele de dublu din semifinalele turneului au fost la fel de spectaculoase, cu toate că s-au încheiat în minimum de seturi. În penultimul act românesc, Petru-Alexandru Luncanu şi Ştefan Palosi au avut probleme doar în deschidere cu Alexandru Vasile Manole şi Bogdan Pavel, primii câştigând primul act cu 7-6(4), în tie-break. Apoi, apele s-au limpezit, iar Luncanu şi Palosi au avut o misiune mai uşoară în setul secund, victoria revenindu-le după un 6-3 în care nu au forţat mai mult decât era necesar. În al doilea meci, cuplul bulgaro-român Alexandar Lazarov/Călin Manda a întâlnit dublul ruso-ucrainean Mikhail Korovin/Oleg Prihodko, fav. nr. 2. Cu toate că adversarii beneficiaseră cu o zi înainte de abandonul dublului românesc Nicolae Frunză/Nicholas David Ionel şi se presupunea că sunt mai odihniţi, primii s-au impus cu un 6-3, 6-4 spectaculos şi vor lupta mâine pentru trofeul pus în joc.

Sâmbătă, programul meciurilor este acesta, de la ora 11.00, pe Terenul Central: Hernan Casanova [1] – Alexandar Lazarov [3], urmat de Nicolae Frunză [4] – Mircea-Alexandru Jecan [8] – semifinalele de simplu, iar de la ora 17.00 se va juca finala de dublu Petru-Alexandru Luncanu/Stefan Palosi – Alexandar Lazarov/Călin Manda.

Organizatorul VITALITY OPEN TOUR este Tenis Club Curtea de Argeş. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker Romania. Sponsorii ediţiei 2019 sunt: Păstrăvăria Brătioara, Vodafone, Steinel, Euro Tehno Group, Karcher, Annabella, Râureni, Hotel Posada, Consiliul Local Curtea de Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş. Parteneri media: Radio Argeş Expres şi Ziarul Argeş Expres. Promotorul turneului este SCG – Smart Corporation Group.